Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Kosthold og ernæring ved bruk av GHB
GHB er en naturlig forekommende fettsyre og finnes naturlig i menneskekroppen, der det brytes ned til karbondioksid og vann. Du bør lese mer om rusvirkning, tryggere dosering og hvordan å innta GHB på overdoseforebyggende måter (se lenke nedenfor), men dette innlegget gir noen nyttige tips om kosthold når man er påvirket av GHB:

Opptaket av GHB i kroppen er, i likhet med alkohol, svært avhengig av mageinnholdet. Dosering og redosering bør derfor tilstrebes å gjøres med omtrentlig samme mengde mat i magen gjennom hele kvelden. Jo fullere magesekken er, jo større dose trengs for å oppnå ønsket effekt, og vice versa.

Inntak av svært fettrik mat er med på å forsterke denne effekten. For å oppnå en jevn og forutsigbar rus gjør man derfor lurt i å holde seg til hovedsakelig moderate mengder protein- og karbohydratrik mat. Spis derfor gjerne mindre, men oftere istedenfor større, men sjeldnere måltid.
Når man inntar GHB kan man i den perioden få i seg forholdsvis store mengder natrium. Kroppen vil prøve å kvitte seg med natriumet gjennom å skille dette ut via nyrene. Når nyrene skiller ut overflødig natrium, vil også kalium bli skilt ut. Kalium er viktig for blant annet syrebalansen i kroppen, og for at nervene, muskler og nyrer skal fungere normalt. Det er ingen dum idé enten å ta en multivitamin, eller spise en banan innimellom for å motvirke lavt kaliumnivå.

Opphopingen og utskillingen av natrium bidrar også til at man blir uttørket og det er viktig å holde seg hydrert og balansert med tanke på elektrolytter. Drikk for eksempel en sportsdrikk, eller innta Resorb brusetablett (kan fås på apoteket), som hjelper deg å holde på væskebalansen i kroppen.

Ellers bør man følge sunt bondevett ved å ha sovet, spist og drukket godt på forhånd, så kropp og sjel er godt rustet for en eventuell helaften.
NOVEMBER 20/2019
Kontakt gjerne likepersoner i Chemfriendly om du har spørsmål om blanding av rusmidler eller les mer på rusopplysningen.no