Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.

Chemfriendly tilbake på Score!

Skrevet av Andrés Lekanger, styreleder i Chemfriendly Norge
Foto: Einar Hyndøy.
Chemfriendlys frivillige delte ut brukerutstyr og informasjon om tryggere rusbruk på Score sitt Afterparty, lørdag 11. mars.

Tilbakemeldinger fra våre frivillige i fjor var at Chemfriendly bør være mer til stede ute på byen. På listen over årets gjøremål var det derfor et punkt om å kontakte de skeive utelivsaktørene for samarbeid. Derfor var det veldig hyggelig at det skeive klubbkonseptet Score kom Chemfriendly i forkjøpet med en hyggelig invitasjon til å "ta vare på gjestene våre", som det ble formulert.
- Jeg gir f*** mi i politiet!

Det er fem år siden Chemfriendly ble etablert som en aktivistgruppe ute på byen på Elsker, under Oslo Pride 2018.

Samme året hadde Score og det skeive nettstedet Gaysir.no en Pride-fest. Da Chemfriendly spurte om å få lov til å delta på festen for å dele ut brukerutstyr fikk vi med en gang tommelen opp.
Dette var ikke noe vi forventet siden andre skeive utelivsaktører stilte seg mer skeptiske til Chemfriendly den gang. Blant annet fryktet noen at dersom vi fikk innpass hos dem, ville politiet ikke være langt unna.

Da jeg spurte om ikke Score fryktet det samme, var svaret fra en i ledelsen tydelig:
- Jeg gir f**** mi i politiet!


Foto: Einar Hyndøy
Hyggelig å være tilbake

Det er ekstra hyggelig å være tilbake på Score, etter år med pandemi og nedstengelser, samt fjorårets terrorangrep som gjorde at alle Pride tilstelninger i Oslo ble avlyst. Men, også fordi i år er fem års jubileumet vårt!

7 fantastiske frivillige, to av dem fra Tryggere Ruspolitikk, og både likepersoner og helsepersonell. Disse sto klare på Chemfriendlys stand med brukerutstyr for blant annet sniffing av rusmidler og nøyaktig oppmåling av GHB. Samt informasjon om sex, rus og samtykke, kondomer og informasjon om smittevern.

Sabrina Moaningstar, fra drag gruppa House of Divas deltok sammen med oss og delte ut brukerutstyr, tok selfies med utelivsgjestene og spredte god stemning og kjærlighet.
Det var ekstra hyggelig siden House of Divas også sto med oss på Score og Gaysir sin fest i 2018.

Foto: Einar Hyndøy
Ble tatt godt imot

Vi anslår at vi snakket med bortimot 200 utelivsgjester. Reaksjonene på vår tilstedeværelse og på mulighetene for å få utdelt brukerutstyr gikk fra lattermildhet til begeistring og nysgjerrighet.

- Det er flott at dere er her, fikk vi høre fra både Securitasvakter og utelivsgjester. Illegal rus er en del av våre skeive fellesskap og også flertallet som sa de ikke brukte rusmidler understreket at det er viktig at alle blir ivaretatt.

Foto: Einar Hyndøy
Stemningen var god blant utelivsgjestene.
I bildet på midten til venstre står Joakim Kleven, som bare noen timer tidligere fikk utdelt Regnbuegallaens pris for årets skeive influencer.

Foto: Einar Hyndøy
Stor takk til Score!

Ingenting er hyggeligere enn at vertskapet er fornøyde med innsatsen vår:

- Dere gjorde en fantastisk innsats og sørget for kvelden og natta ble trygg og bra for alle både under og etter festen.

Det var selvsagt ikke lov å innta illegale rusmidler på Score sin fest. Men der andre (hovedsakelig heterofile) utelivsaktører samarbeider med politiet om null-toleranse mot narkotika, setter Score Oslo skeives liv og helse forran moralisme.
Stor takk til Score for å ha invitert oss med på festen!

Foto: Score Oslo
Tusen takk til verdens beste frivillige!

Ingenting av det Chemfriendly får til er mulig uten våre frivillige. Tusen takk for at dere tok på dere t-skjorta vår og stilte opp for å dele ut brukerutstyr, forklare publikum hvem vi er, og for å svare på spørsmål om tryggere rusbruk.

Dere er de desidert beste!
Publisert 13.3.23