Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Ok, ikke vis igjen.
Close
Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.
Ok, ikke vis igjen.
Close

Chemsex-deltakere: skaff deg PrEP!

Skrevet av Andrés Lekanger


Foto: Einar Hyndøy.
Sex & Samfunn har fra 2022 et tilbud om å følge opp personer som bruker den hiv-forebyggende medisinen PrEP. Det gjelder ungdom opp til og med 25 år, eller om man er inn under ett av de andre tilbudene til Sex & Samfunn. Da kan man få time til vurdering for oppstart av PrEP.

De andre tilbudene det er snakk om er for personer som har hatt behov for PEP, personer som har kjøpt sex, transpersoner opp til og med 30 år, og chemsex-deltakere i alle aldre.

Trenger du PrEP?

Chemsex.no er Sex & Samfunn sitt samtaletilbud for chemsex-deltakere, opprettet i samarbeid med Chemfriendly og HivNorge.

I tillegg til samtaler om PrEP kan du også teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner, og ellers snakke om sex og rus.

Trenger du PrEP kan du kontakt vår rådgiver Heming via chemsex@sexogsamfunn.no.
Du kan alternativt sende en melding til

Foto: Einar Hyndøy
Profilen med navn Chemsex_no på nettstedet Gaysir.no. Eller sende en anonym timebestilling via nettsiden chemsex.no.

Ellers er drop-in tidene til chemsex.no:
* Tirsdag 9-15
* Onsdag 15-20
* Fredag 9-15
Hvordan følges du opp i forbindelse med PrEP?

Hos Chemsex.no vil du henvises til en sykepleier for oppfølging av PrEP.

PrEP oppfølgingen har kun timer på fredager, og man må derfor kunne avse tid på fredager for oppfølging. I starten vil man følges opp en måned etter oppstart, for videre å følges opp hver tredje måned. Hvis alt er ok og man føler man har kontroll kan man følges opp en gang i halvåret.

Foto: Einar Hyndøy
Per nå er det ikke ventetid hos Sex&Samfunn.

Det er fordi PrEP-tilbudet er et nytt tilbud. Etter hvert nå vil det nok bli venteliste hos dem også, men per nå opplever de en middels pågang.
Om du ønsker å prate med likepersoner om PrEP kan du kontakte Chemfriendly via siden vår på Facebook, profilen vår på Gaysir.no, eller du kan sende oss en e-post.
Publisert 31.1.2022